Tudtad, hogy a világ legerősebb söre 67,5%-os?

Szeretnénk, ha a miénk lenne a világ legjobb online véralkoholszint kalkulátora, ezért próbálunk rengeteg információt összegyűjteni a különböző alkoholfajtákról. Bevalljuk, hogy a címben található információ minket is megdöbbentett.

Brewmeister - Snake Venom

A sörökről olvasgatva találtuk ezt az elsőre megdöbbentő információt. Először azt gondoltuk, hogy ez nem lehetséges. De valóban igaz. A Brewmeister skót kézműves sör manufaktúra rukkolt elő a 67,5%-os alkoholtartalmú Snake Venom ('Kígyóméreg') fantázianevű sörkülönlegességével. Mindezt tették még 2013-ban, amivel bezsebelhették a világ legerősebb söre címet. A hírek szerint a Brewmeister-nél ez nem is olyan különleges termék, hiszen a Snake Venom-mal a másik terméküket - a 65%-os Armageddon-t- taszították le a képzeletbeli trónról.

Milyen lehet a világ legerősebb sörének az íze?

A gyártó leírása szerint a trónkövetelő íze nem hasonlítható a söréhez. Ők egy erős likőrhöz hasonlították kiemelve, hogy széles ízspektrum jellemzi a terméket a rágógumitól egészen a karamellig.

Ezt az ízt és főleg ezt az alkoholtartalmat annak köszönheti, hogy az előállításához tőzegen füstölt malátát használtak, és ale-élesztővel erjesztették.

Hol lehet megvenni ezt a sörkülönlegességet?

Sajnos a Snake Venom egy limitált szériás sörkülönlegesség volt, ami már minden ismert forgalmazónál elfogyott.

Tisztelegve a Brewmeister teljesítménye előtt, az alkohol kalkulátorban módosítjuk a sörök egyedileg megadható alkoholtartalom skálájának maximumát 67,5%-ra.

Egészségetekre!

Érezd jól magad, de sose vezess, ha nem vagy józan!

Forrás: coolmaterial.com